عماد افروغ: انتقادهای لطیف مقام معظم رهبری از دولت

یزدفردا :حضرت آقا در فرمایشات خود انتقادهای جدی به دولت داشتند، انتقادهایی که با بیانی بسیار لطیف مطرح شد.
عماد افروغ در گفت وگو با خبرنگار عصرایران ضمن اعلام این مطلب و با بیان این که قسمتی از فرمایشات آقا مربوط بود به احیای گفتمان انقلاب ،ارتباط مردمی و پرکار بودن دولت نهم ، تاکید کرد: حضرت آقا در فرمایشات خود انتقادهای جدی نیز به دولت داشتند. اگر چه در ظاهر عبارات تایید به کار می بردند، اما به عقیده من برخی عبارات در ظاهر نیز از نقد آشکار ایشان خبر داشت و مگر نه این که این نقدها، مثال همان نقدهایی است که کارشناسان و منتقدان دولت در این چند سال مطرح کرده اند.

وی در ادامه افزود: توصیه به گسترش دایره مشاوران، ارتباط بیشتر با نخبگان، تدبیر بیشتر در تصمیم گیری ها ، توجه به عزل و نصب مقامات دولتی و دادن اختیار کافی به وزرا برای اجرای برنامه ها و تعامل بیشتر با دیگر قوا، مخصوصا مجلس شورای اسلامی تماماً انتقادهایی بودند که پیش از این نیز از سوی منتقدان مطرح شده بودند اما مقام معظم رهبری چنین نقدهایی را با لطافت خاصی مطرح کردند. نقدهایی که برخی از آنها حتی از انتقادهای خود من تندتر بود، اما جایگاه رهبری دلیلی شد تا ایشان چنین نقدهایی را با لطافت بیشتر و همراه با حمایت مطرح کنند. چون ایشان باید در این جایگاه ، مصلحت کشور و حمایت از دولت را نیز مد نظر داشته باشند و همانطور که شاهد بودیم حمایت های خاصی را از دولت نهم انجام دادند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم در ادامه با طبیعی خواندن این موضوع که نقدهای مقام معظم رهبری با توجه به جایگاه ایشان نقدهایی لطیف و همراه با حمایت باشد، تاکید کرد: به عقیده من، نقد به شرط منصفانه بودن، مستند و معقول بودن، می تواند تاثیرگذار باشد.


افروغ همچنین با بیان این که دولت باید از چنین نقدهایی استفاده کند تاکید کرد: حتی اگر نقد ویژگی هایی چون مستند و معقولانه بودن را نداشته باشد هم دولت باید از آنها استقبال کند، مگر آنکه حضرت امام خمینی (ره) فرمودند: نقد و تخطئه از الطاف الهی است. یعنی حتی اگر نقد انگیزه خیرخواهی نداشته باشد و فرصت هایی را برای دولت ایجاد نکند، دولت باید با پذیرش آنها به محبوبیت خود بیافزاید.

وی در ادامه با تاکید بر این که نقد و تخریب با یکدیگر تفاوت دارند، تصریح کرد: تخریب زمانی صورت می گیرد که به صورت جمعی و سازماندهی شده انجام شود و به نوعی قصد براندازی را تداعی کند که البته این موضوع را نمی توان به راحتی تشخیص داد و باید روی آن دقت بسیار کرد چون نقد، تخطئه و تخریب هر کدام ویژگی های خاصی دارند و نمی توان به راحتی نقد را با عنوان خیانت تعریف کرد.

وی همچنین با تاکید بر این که نمی توان به فرمایشات رهبری نگاهی کلی داشت و باید با دقت به نکات ظریف آن توجه کرد، افزود: در پایان باید بگویم به عقیده من این دولت، دولت نقدپذیری نیست و با نقد بیگانه است، اگر چه دولت معتقد است برخی نقدها بوی منافع جناحی می دهد، اما آیا نقدهایی که از سوی اصولگرایان نیز مطرح می شود این چنین است؟ نقدهایی که درباره اظهارات معاون رییس جمهور درباره رژیم صهیونیستی مطرح شد و یا نقدهایی که درباره معرفی وزیر کشور مطرح شد. دیدیم که دولت به هیچ وجه واکنش مثبتی به آنها نداشت. پس باید گفت دولت نقدپذیر نیست.

افروغ در پایان با اشاره به اینکه "برخی قصد دارند نقد را در کشور تعطیل کنند" تصریح کرد: تا وقتی در جامعه ما جسارت بیان وجود دارد و برخی شجاعانه نظر خود را مطرح می کنند نمی توان منتظر تعطیلی نقد در کشور بود.
یزد فردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا